CURS 2008-2009     CURS 2007-2008      CURS 2006-2007        CURS 2005-2006           CURS 2004-2005  
AULA CULTURAL DE L'AJUNTAMENT D'ARENYS DE MUNT:  SECCIÓ DE PINTURA
Vanessa Barrabés . Oli sobre tela.
Andrés Garcia . Oli sobre tela.
Iara Houghton . Oli sobre tela.
Salvador Fontbona. Oli sobre tela.
Mireia Juvanteny . Pastel sobre paper.
Montse Roig . Carbonet i conté sobre paper.
Jordi Bordas . Oli sobre tela.
Pere Nicolàs . Oli sobre tela.
Anna Maria Amargant. Oli sobre tela.
Mari Romero . Oli sobre tela.
Mercè Danès . Oli sobre tela.
Victoria Cuní . Oli sobre tela.
Asunción París . Oli sobre tela.
Blanca Terrones. Tècnica mixta sobre tela.
Carme Arbussà . Oli sobre tela.
Carme Arbussà . Oli sobre tela.
Eugenia Ayala . Oli sobre tela.
Magda Ruiz . Oli sobre tela.
Montse Graupera . Oli sobre tela.
Mireia Juvanteny . Oli sobre tela.
Pere Nicolàs . Oli sobre tela.
Antoni Prat . Oli sobre tela.
Vnessa Barrabés . Oli sobre tela.
Pere Nicolàs . Oli sobre tela.

   La secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt fou engegada pel Sr. Enrique Camón,
aleshores Regidor de Cultura, l'any 1993. Des d'aleshores, amb un recolzament institucional més enllà d'etiquetes polítiques, ininterrompudament ha recollit a la seva aula, alumnes que primer foren exclusius de la vila d'Arenys de Munt per, amb el temps, anar estenguent la seva oferta a persones empadronades a Arenys de Mar, Sant Vicent de Muntal, Sant Iscle de Vallalta, Canet de Mat i fins i tot Barcelona. Per l'Aula, poden haver passat sobre 200 persones diferents. Sota la direcció del Professor Pere Planells, a l'Aula es fa un treball d'expressió i de potenciació artística a la mida dels alumnes sense distinció ni d'estils, ni voluntats estètiques, només cal fer una ullada, per exemple, a l'exposició d'aquest any. A l'Aula es donen cita, tant aquells amants d'una pintura de descripció precisa, com aquells que desitgen inteepretar autors per captar la seva pinzellada, o també, aquells que simplement tenen ganes d'experimentar nous àmbits de l'expressió. La presència d'alumnes veterans és un gran valor afegit per a tots aquells que comencen. Majoritariament pinten, però també dibuixen, esculpeixen, etc.

Cada curs, els alumnes nous engeguen el mateix ritual, els veterans de l'aula ja porten una direcció i uns coneixements. Aquest ritual al què ens referim va dirigit a fer un primer treball de presa de contacte i que es concreta en la realització d'un bodegó. Els alumnes nous han de prendre nota dels materials bàsics imprescindibles d'inici de curs, que són els seguents:
COLORS DE PINTURA A L'OLI: Roig cadmi mig, groc cadmi mig, blau ultramar fosc, negre fum i blanc titan.

ALTRES MATERIALS: Carbonets, un llapis tou ( 2 b ), goma d'esborrar, draps, paleta de pintura a l'oli, pinzells síntètics plans de tres gruixos diferents i un de mol finet per firmar, un pot de iogurt de vidre i una espàtula. Per acabar, cal que l'alumne porti una tela no gaire gran o un tablero sobre el que fer aquest primer bodegó.
© Marià Roig